MELANIE WINDL

Te zien in De Vide

 

 

Melanie Windl (geboren in 1973 in Schwandorf, Duitsland) creëert poëtische, dromerige composities en omgevingen die de onderlinge relatie tussen mensen, hun kunstmatige omgeving en de natuur weerspiegelen.

Geïnspireerd door het cognitieve kijken door een mechanische microscoop, maakte Melanie voor de tentoonstelling in Schouwart Hengelo grootformaat hangtableaus. Met deze installatie van tule, wol en draad reflecteert Melanie Windl op de menselijke zoektocht naar de diepgewortelde verbindingen in onze wereld. De stof waaruit de tableaus zijn gemaakt, fungeert als een zelfreferentiële spiegel. Het nodigt je uit om de vezels van ons wezen als een zelfbewuste soort te observeren en te onderzoeken en de interacties tussen mens en natuur daarin te traceren. 

Melanie Windl studeerde beeldhouwkunst, mediakunst en geluidskunst bij Tamás Waliczky, Christina Kubisch (Saar University of Fine Arts) en Peter Kiefer (University of Music aan de Johannes Gutenberg University Mainz). Sinds 2013 werkt Melanie regelmatig samen met o.a. het Künstlerhaus Schloss Balmoral (GER), Residency Unlimited (NYC, VS), LES Studio Program (NYC, VS), Meta.Morf Biennale for Art and Technology (NO), Tokyo Experimental Festival (JP), Titanik AiR (FI) en de Stiftung Künstlerdorf Schöppingen (GER). 

Website: www.atelier-windl.com 

(Foto: SchouwArt)