Verslag ‘Met andere ogen’ (zaterdag 28 januari 2023)

‘Met andere ogen’ In het kader van het Nationaal Theaterweekend bood SchouwArt op zaterdag 28 januari samen met de exposerende beeldend kunstenaars een gevarieerd programma ‘Met andere ogen’: Tijdens de kunstrondleiding waren de kunstenaars persoonlijk aanwezig om over hun werk te vertellen.

Zo liet Liad Damhuis zien hoe een digitale tekening tot stand kwam en was Ben Schildkamp aanwezig met foto’s die zijn inspiratiebron zijn voor zijn ruimtelijke werk dat nu in de vide hangt. Simone Zacharias was ook aanwezig en vertelde met plezier over haar werk in De Galerie. Tijdens de rondleiding werd verteld over het werk van Arletta Wawrzyniak en van Bas Kleingeld en de bijzondere schilderijen van Olha Kovalova.

Daarnaast was er een leuke KunstSpeurtocht voor de jonge bezoeker met aan het einde een traktatie. Zij konden de kunstenaars om hulp vragen….nu ze er toch waren Met Selfiespot, een gigantische foto met een zwart gat “I am Here am I” van 3 meter breed, kon je jezelf vastleggen. Aangeboden door Marc Heesterbeek en Patricia van de Camp.

De bezoekers stelden interessante vragen aan de kunstenaars en de kunstenaars konden op hun eigen manier vertellen over het ontstaan van hun werk. De één deed dit d.m.v. een tablet, de ander door afbeeldingen of zo spontaan. Het was een gezellige middag voor alle doelgroepen.

Wat een fantastische en geslaagde middag !

Foto’s: Jenny de Groot en SchouwArt