Ben SCHILDKAMP

Te zien in ‘De Vide’ 

 

 

‘Fragmenten’ van beeldend kunstenaar Ben Schildkamp zijn te bezichtigen in de Vide van Schouwburg Hengelo, fragmenten van historische gebouwen uit Hengelo. 

Beeldhouwer Ben Schildkamp (Enschede, 1955) wist al op jonge leeftijd dat hij kunstenaar wilde worden. Ben Schildkamp maakt onder andere abstracte portretten, gebaseerd op het karakter van de te portretteren persoon. Dit karakter vertaalt hij door gebruik te maken van materialen die bij de persoon passen, zoals blauwe hardsteen, brons, messing en cortenstaal. In ‘Château-Chalon’ één van de mooiste dorpen in de Jura ontdekte hij dat ook gebouwen een karakter hebben en zo ontstond het idee om de karakteristieken van het dorp te vangen in zijn werk.

In de Vide toont hij werk dat geïnspireerd is op historische panden van Hengelo. De karakteristieken van deze panden worden vastgelegd door een fragment uit het pand te halen en dit te gebruiken voor zijn beeldhouwwerk. Fragmenten van verschillende historische gebouwen worden waar nodig aan elkaar gemonteerd met dikke bouten en moeren en tot een nieuw geheel gemaakt.

(Foto: SchouwArt)