FROUKE TEN VELDEN

Te zien in ‘De Vide’ met IRIS

 

 

Mediakunstenaar en live visual performer Frouke ten Velden (Amsterdam, 1986) benaderd haar werk (visuals, installaties, materialen en tools) zoals een muzikant zijn instrument benaderd.

Mediakunstenaar en live visual performer Frouke ten Velden (Amsterdam, 1986) benaderd haar werk (visuals, installaties, materialen en tools) zoals een muzikant zijn instrument benaderd. Ten Velden specialiseert zich in het maken van site specific audio-visuele installaties om live mee op te treden. In haar sculpturale werk verkent ze de grenzen van sculptuur en onderzoekt hierin de mogelijkheden van licht en videoprojectie. 

Iris is een lichtinstallatie die overdag werkt met natuurlijk licht en bij het vallen van de avond tot leven komt door een speciaal ontworpen licht compositie. De installatie is gemaakt van iriserende folie in plexiglas. De zeven panelen hangen verspringend in de ruimte, drie panelen draaien langzaam om hun as. Hierdoor ontstaan er steeds nieuwe schaduwcomposities en door de dubbeling van de panelen worden nieuwe kleurcombinaties gegenereerd.

(Foto: Frouke ten Velden)